LYST TIL AT LÆRE AT RIDE PÅ SLAGELSE RIDESKOLE?

Så start med at læse nedenstående filer
   

udstyr rideskole.docx
Ridningens opstartsfaser.docx
Teoriundervisning.docx

SLRK tilbyder holdundervisning for børn/teenagere samt et lille antal voksne på én af rideskolens 13 heste/ponyer; på alle niveauer fra nybegynder til øvet rytter. Der undervises i hold på 5-6 elever i et lille ridehus eller når vejret tillader det på udendørsbane. Undervisningen kan også foregå som skovtursridning eller som teoriundervisning i stalden.
Vi henstiller til forældre om at lade underviserne føre ordet, når der undervises.

Man kan frit vælge om man vil gå til ridning en eller to gange om ugen eller eventuelt få halvpart på en rideskolehest. 

Der er undervisning alle hverdage. Rideskolen er desuden lukket i skolernes ferier og på helligdage
.

Alle nye ryttere tilbydes en prøvetime, hvor SLRK stiller hjelm og sikkerhedsvest til rådighed. Prøvetime arrangeres, når vi har nok til at danne et hold på 4 - 6 ryttere. Prøvetime aftales med vores rideskoleansvarlige via mail 
rideskole@slrk.dk og koster 100 kr. 

Som elevrytter skal du huske:
  • En sikkerhedsgodkendt ridehjelm (cykelhjelm). Du kan låne ridehjelm, de første gang, du rider.
  • Bukser uden for mange sømme samt støvler el. sko med en lille hæl, ingen gummisko/kondisko, ingen snørebånd. 
  • Fritidsulykkesforsikring. Du er ikke dækket af rideklubbens forsikring.

Fælles for alle hold er, at eleven møder i god tid, gerne 15-20 min. før ridetimen starter. Med assistance fra din underviser eller en erfaren rytter skal du nemlig selv strigle og sadle op, hvis ikke din hest/pony allerede er i brug.
For børn og voksne som ikke er vant til omgang med heste, forsøger vi så vidt muligt at have en person i stalden, der kan hjælpe med op- og afsadlingen.
Det forventes dog, at man som voksen, barn eller forælder gør en indsats for at lære det og vores juniorafdeling afholder også endagskurser i opsadling m.m. for nye ryttere og deres forældre.

Det er også vigtigt, at du sætter 15 min. af efter ridetimen, så ponyen/hesten sættes tilbage i sin boks på en god måde (hvis der ikke er rytter til timen efter)
og til at rydde op efter dig selv; sørge for at udstyret kommer på sin rette plads (strigler, hovedtøj og sadel) og at staldgangen fejes, inden du går hjem.

Begynder hold må påregne ca. 20  - 45 minutters reel ridning, da vi på disse hold vil bruge tid i stalden til at sadle op og af!!

Afbud til underviser senest dagen før eller så hurtigt som muligt.