På SLRK skal man være iført hjelm, ridestøvler samt ridevest (elever under 18 år samt alle til spring) al den tid, man modtager undervisning. 


Prøvetimer /Begynder A og B

Du behøver selvfølgelig ikke at komme i fuldt udstyr, når du kommer til prøvetime og/eller begynder A og B. Vi har låne ridehjelme i sadelrummet til prøvetimen og den første tid, senere vil du nok gerne have din egen. Det er dog vigtigt, at du kommer i fodtøj med en lille hæl (1-1,5cm) på. Har du sko på med en glat sål, fx sneakers og nogle gummistøvler, kan din fod nemlig sidde fast i stigbøjlen. Tag også gerne tøj på, som du kan bevæge dig i, og så du kan holde varmen. Om vinteren er flere lag smart, så du evt. kan tage noget af, når du får varmen.

 

Ridning på SLRK

Når du er kommet godt i gang med ridning, og ved at du vil fortsætte, vil du nok gerne have dit eget udstyr.
Her er en lille oversigt og guide til ridetøj og udstyr:


Ridehjelmen er det vigtigste. Tag ud i en butik og prøv forskellige modeller, så du kan finde den, der sidder bedst på dit hoved. Til små børn kan man med fordel købe en hjelm der er justbar i størrelsen. Lav altid "næseprøven" inden du køber. Når hjelmen er spændt, må den ikke kunne trækkes ned, så den rammer næseryggen. Så kan man nemlig brække næsen, hvis man falder af og lander uheldigt. Hjelmen skal altid være justeret. så remmene sidder til hovedet.

Sikkerhedsvesten. Når man begynder at ride hos os skal man også altid bruge sikkerhedsvest. De findes i mange modeller og flere sikkerhedsniveauer. Level 2 beskytter primært ryggen, hvor Level 3 beskytter både for og bag. På forsiden skal vesten dække ribben, og på bagsiden må den ikke være så lang, at kanten støder mod sadlen/bukker op, når man rider.

Ridebukser fås i alle størrelser, farver og prisklasser. Vælg et par der sidder til benet, er de for store, kan der komme folder, der irriterer, når man rider. Ridebukser har ingen sømme indvendigt på benet, og en bagside der er lidt skridsikker, så man sidder bedre fast i sadlen.

Ridestøvler. Der er overordnet to modeller: korte og lange. Korte ridestøvler kan være en fordel til bl.a. rytteren med meget slanke ben og til dem ikke kan lide at have støvleskaftet på, når de ikke rider. De korte bruges sammen med leggings, som beskytter underbenet, mens man rider. Lange ridestøvler bør sidde til benet, så man har god kontakt til hestens sider.

Ridehandsker har to funktioner at holde hænderne varme, og at beskytte mod irritation fra tøjlerne. Handskerne skal have være skridsikre i håndfladen, så man bedre kan holde på tøjlerne. Have/arbejdshandsker har i de fleste modeller samme funktion og er noget billigere.